رونق سفره مردم و اشتغال با مهار تورم و رشد تولید

ساخت وبلاگ

صنایع نیوز نامگذاری سال ۱۴۰۲ از سوی رهبر انقلاب اسلامی به عنوان سال مهار تورم و رشد تولید ، باید به عمل و اقدام انقلابی و جهادی محقق شود و تنها به شعار پردازی و تفسیر شعار سال در قالب مصاحبه ها و یادداشت ها و مقالات بسنده نگردد.

متأسفانه هستند عده ای از مدیران و منصب داران در ایران قوی به جای تلاش در جهت تحقق شعار سال ، فقط در آن خصوص صحبت می کنند و نهایتا شعار سال را در صدر نامه های اداری سازمانشان درج یا آن را در تابلوی اعلانات ، سالن های اداری و آسانسورها تبلیغات می کنند.

مهار تورم نیاز به افرادی دارد که فهمشان از اقتصاد جهانی و وضعیت اقتصاد داخلی بالا باشد و تجاربی هم در عرصه های اقتصادی خصوصا کارآفرینی و تولید داشته باشند و در کنارشان افرادی مجرب و کارآزموده و آگاه باشند.

برای رشد تولید نیز همانگونه که رهبری بزرگوار در دیدار با صنعتگران فرموده بودند باید از مشارکت بخش خصوصی برای تصمیم گیری و اجرا کمک گرفت و فعالان اقتصادی و کارآفرینان را در امور مشارکت داد.

بهبود معیشت مردم یا همان گسترده شدن سفره خانواده ها ، موضوع بسیار مهمی است که هم زمان با برنامه ریزی برای مهار تورم و رشد تولید باید مورد توجه بسیار جدی قرار گیرد و تلاش ها در جهت کاهش قیمت ها و برداشتن بارسنگین گرانی از دوش ملت باشد و بی تردید سرعت عمل در این مسیر به کام مردم شیرین و برای دشمن تلخ خواهد بود.

حفظ اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید و پایدار بحثی است که با رشد تولید ، ملموس و محسوس خواهد بود و با توجه به رشد تکنولوژی ، باید به گونه ای تدبیر شود که در نهایت استفاده از به روزترین تجهیزات ، بیشترین میزان اشتغالزایی را رقم زد.

قطعا توجه به تولید و رونق تولید و رشد تولید ، تورم را کاهش خواهد داد اما این نکته مهم فراموش نگردد که بدون حضور افراد کارآمد ، آگاه ، مطلع و مجرب هیچ یک از این دو مهم محقق نخواهد شد.

یکی از معضلات بزرگ که دامنگیر خانواده های ایرانی شده درآمدهای ریالی و خرج کردهای دلاری است که همین نکته هم مسیر مهار تورم و بهبود معیشت جامعه را سخت کرده است و باید برای رفع مشکل دو راهکار تعریف کرد که یکی کوتاه مدت و سریع الوصول فشار موجود را از دوش ملت بردارد و دیگری که در مدتی بیشتر به پاسخ می رسد همان رشد تولید است که در آن مبحث هم علاوه بر حضور مدیران آگاه و کارآمد برای حمایت از تولیدکنندگان ، موانع تولید را باید رفع نمود.

از جمله موانعی که در مسیر تولید قرار دارد عبارت است از:

*وجود برخی افراد کم سواد و نا آگاه در جایگاه مدیران و کارشناسان و تصمیم گیرندگان

*عدم تفویض اختیار و جایگاه به برخی افراد مطلع ، باتجربه ، کاربلد بعلت اختلافات جناحی و سیاسی

*وجود بسیاری از مقررات زائد در سازمان های مختلف که هم هزینه تولید را زیاد می کند و هم زمان بهره برداری را طولانی

*گران بودن تسهیلات بانکی برای بخش تولید و وجود فراوانِ امکان مانع تراشی در مسیر پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان که در برخی مواقع برای فعالان اقتصادی چاره ای جز انجام برخی هزینه های سنگین ، نا متعارف و به عبارتی خارج از شمول قانونی ندارند.

* عدم استقبال بانک ها برای پرداخت تسهیلات سرمایه ثابت و کم بودن مدت زمان بازگشت این تسهیلات

*سخت گیری های غیر ضروری برخی مراکز مانند محیط زیست ، بهداشت ، منابع طبیعی ، امور اراضی ، سازمان های خدماتی در ارسال پاسخ و ارائه خدمات به بخش تولید

*عدم همراهی لازم توسط تامین اجتماعی و نبودن انعطاف در این مجموعه به بهانه وجود فلان بخشنامه

*ضعف اطلاع رسانی و مشاوره دادن در استان‌ها به واحدهای صنعتی در خصوص چگونگی مشارکت سرمایه گزار خارجی

*فقدان مشوق هایی مانند بخشودگی مالیاتی برای واحدهای کارآفرین

*سختی بازگشت ارز کالاهای صادراتی به علت تحریم ها

*اصلاح شیوه نامه های گمرکی و آسان کردن ترخیص کالا از گمرک

و البته که پرداختن به این موضوعات و اصلاح امور منجر به رشد تولید و رشد تولید و توسعه صنعت و معدن منجر به مهار تورم و ایجاد اشتغال بیشتر خواهد شد.

آنچه که رهبر انقلاب هر ساله در پیام نوروزی خود بعنوان شعار سال اعلام می کنند به واقع ، روشن کردن چراغ راه برای رفع مشکلات و رونق اقتصادی است که امیدواریم با سعی و کوشش مسئولین و بکارگیری کارشناسان و مدیران دانا و دارای تجربه ، مردم عزیز ایران هم با مشاهده ارزانی ها و فراوانی ها در پهن تر شدن سفره هايشان ، آن را ملاحظه نمایند.

در این مسیر باید فارغ از نگاه های جناحی و حزبی ، کلیه نیروهای داخلی دست در دست هم دهند و بدون شک لازم است روابط اقتصادی خارجی نیز با دنیا بهبود و توسعه یابد.

ایرانیان منتظرند کاهش ملموس قیمت ها به ویژه در کالاهای اساسی ، لوازم خانگی ، ارزاق عمومی ، گوشت ، میوه ، لبنیات و ... خودرو و شکسته شدن اجاره بها و قیمت خرید مسکن و همچنین کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی و باز شدن کامل و بدون محدودیت زمانی قفلی که مدت هاست بر تسهیلات و اعتبارات شبکه بانکی زده شده ، را با تدابیر و سیاست های غیر انقباضی نظام ، شاهد باشند تا التیامی باشد بر دردها و رنج های گذشته

ان شاءالله سال ۱۴۰۲ بهترین اتفاقات ممکن برای ملت ایران رقم زده شود.

*محمدعلی روشن مدیرمسئول صنایع نیوز

حساسیت به نتیجه آرای ساری نشانه اهتمام به صیانت از آرای مردم است...
ما را در سایت حساسیت به نتیجه آرای ساری نشانه اهتمام به صیانت از آرای مردم است دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0sanayenewsa بازدید : 73 تاريخ : يکشنبه 6 فروردين 1402 ساعت: 18:59