با تفکیک صنعت از بازرگانی مخالفم

ساخت وبلاگ

      شنبه بیست و هفتم خرداد ۱۳۹۶

دنیای صنایعجعفر سرقینی در یک نشست خبری اظهار داشت:پیشنهاد وزارت صنعت در مورد وضع عوارض صادرات مواد خام معدنی به شورای اقتصاد ارایه خواهد شد.

وی تصریح کرد:وزیر صنعت در پی‌نوشت نامه‌ای که در خصوص خام فروشی مواد معدنی نوشتم، دستور تشکیل کمیته مربوطه را صادر کرد تا این موضوع سریعا بررسی شود.

سرقینی با بیان اینکه در سال های گذشته عوارض صادرات سنگ آهن برعکس وضع شده بود، گفت:در سال 92 عوارض صادرات سنگ آهن صفر بود، عوارض صادرات کنسانتره سنگ آهن 30 درصد و گندله 35 درصد بود.

وی اضافه کرد: از نظر ما این عوارض برعکس وضع شده بود زیرا هرچقدر ارزش افزوده یک ماده معدنی بیشتر باشد باید به سمت کاهش عوارض صادرات پیش برویم، اما شرایط وضع عوارض صادرات سنگ آهن طوری است که کسی تمایلی به سرمایه گذاری در زمینه فراوری سنگ آهن را ندارد.

معاون وزیر صنعت با تأکید بر اینکه باید جلوی صادرات مواد خام معدنی را گرفت، تصریح کرد:ما عوارض صادرات کنسانتره را صفر و عوارض صادرات گندله سنگ آهن را 15 درصد وضع کردیم.

سرقینی افزود: وقتی جلوی صادرات سنگ آهن خام را گرفتم گفتند کمونیست و سوسیالیست هستم، اما من کار خودم را انجام می دهم.

معاون وزیر صنعت اظهار داشت: ما علیه تشکل ها کاری نکردیم و نخواهیم کرد و با تشکل ها همکاری داریم.

سرقینی در عین حال در پاسخ به این که آیا در دولت دوازدهم نیز در معاونت معدنی حضور خواهید داشت؟ گفت: من 12 سال در این پست حضور داشته ام، این مدت کافی است و دیگر در این سمت نخواهم ماند.

وی همچنین با اشاره به تلاش برخی فعالان حوزه سنگ آهن برای جلوگیری از افزایش عوارض صادرات سنگ آهن خام، گفت: وقتی داشتیم این موضوع را به انتها می رساندیم تشکل های مربوطه این مسئله را به همه جا کشاندند و حتی در جلساتی با حضور مرحوم هاشمی رفسنجانی و یا در جلساتی با حضور معاون اول رئیس جمهور و یا در اتاق بازرگانی مطرح کردند، زیرا می خواهند سود بیشتری داشته باشند.

به گفته معاون وزیر صنعت دولت طبق ماده 37 قانون رفع موانع تولید می تواند برای صادرات مواد معدنی با ارزش افزوده پایین، عوارض وضع کند.

سرقینی همچنین در واکنش به ادعای مطرح شده از سوی برخی فعالان صنعت سنگ آهن مبنی بر بیکاری 30 هزار نفر در این معادن  گفت: این ادعا درست نیست، زیرا در مجموع 16 هزار نفر در معادن سنگ آهن شاغل بوده‌اند که هزار نفر آنها به دلیل کاهش قیمت سنگ آهن و تعطیلی حدود 80 معدن کوچک، بیکار شده اند و هم اکنون 15 هزار نفر در این بخش شاغلند.

وی در ادامه در مورد وضعیت معادن سنگ آهن نیز اظهار داشت: هم‌اکنون 221 معدن فعال سنگ آهن داریم و برای 146 معدن نیز پروانه بهره‌برداری صادر شده که حدود 60 پروانه هنوز غیرفعال است.

وی ادامه داد: حدود 70 تا 80 معدن کوچک سنگ آهن نیز تعطیل شده‌اند و اگر یارانه‌ها برداشته شود، باقی معادنی که از آنها دفاع می‌شود نیز تعطیل خواهند شد.

معاون وزیر صنعت افزود: در حال حاضر دولت برای حمل سنگ آهن سنگان تا بندرعباس 20 دلار یارانه گازوئیل پرداخت می‌کند که اگر این یارانه نبود، فعالیت معدن نیز با مشکل روبرو می‌شد.

معاون وزیر صنعت در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پرسید نظر کارشناسی شما در مورد تأثیر جداسازی وزارت صنعت و بازرگانی بر وضعیت بخش معدن با توجه به تداخل برخی تصمیم‌گیری‌ها از جمله تصمیم گیری راجع به صادرات مواد معدنی چیست؟ اظهار داشت: این سوال شما برای من دردسرساز است اما من به لحاظ کارشناسی با جداسازی وزارت صنعت و بازرگانی مخالف هستم.

وی تصریح کرد: پس از ادغام وزارت صنعت و بازرگانی سابق، تصمیم‌گیری‌ها راحت تر عملیاتی می‌شود، به همین دلیل من با جداسازی وزارتخانه‌ها مخالفم.

سرقینی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس که پرسید در برنامه دولت برای جداسازی وزارت صنعت و بازرگانی چه برنامه‌ریزی برای اداره بخش معدن شده و چه معاونت‌هایی در این زمینه پیش بینی شده است؟ گفت: ما اطلاعی از مصوبه دولت و جزئیات این برنامه نداریم، موضوع را از طریق رسانه‌ها شنیدیم و برنامه‌ای به صورت رسمی در وزارتخانه ارایه نشده است.

معاون وزیر صنعت در ادامه در خصوص نتایج حاصل از بررسی علت حادثه معدن ذغال‌ سنگ زمستان‌ یورت اظهار داشت: کمیته حقیقت‌یاب هنوز نظر نهایی خود را اعلام نکرده ولی دو احتمال در این خصوص مطرح است، یکی باتری مشکوک است که گفته می‌شد برای روشن کردن لوکوموتیو به داخل معدن برده شده و دیگری اگزوز لوکوموتیو است که می‌گویند خنک‌کن نداشته و همین مسئله باعث حادثه شده است.

وی در عین‌ حال با تأکید بر نقش مهم گروه‌های امداد و نجات در این حادثه، گفت:‌ این افراد در واقع معدنکاران بازنشسته بودند که اگر یک ساعت دیرتر به محل حادثه می‌رسیدند، 50 نفر دیگر نیز کشته می‌شدند.

سرقینی با بیان اینکه در برخی معادن کشور از کمترین آموزش‌ها برخوردار هستیم، اظهار داشت: دلیل این مسئله، کوچک مقیاس بودن این معادن است وگر نه در معادن بزرگ که پروتکل‌های ایمنی رعایت می‌شود، کمتر شاهد حادثه هستیم.

وی همچنین عدم ورود ماشین‌آلات نو به معادن کشور را یکی از دلایل بروز حوادث در بخش معدن دانست و گفت: آخرین محموله ماشین‌آلات نو که تحویل معادن کشور شد، مربوط به سال 83 بوده و در سال‌های گذشته منابع لازم برای خرید ماشین‌آلات نو فراهم نشده است.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که رئیس سازمان استاندارد می‌گوید این سازمان هیچ وظیفه‌ای برای نظارت بر استاندارد تدوین‌شده معادن ندارد، چه کسی ناظر این مسئله است؟ گفت: وزارت صنعت مسئول نظارت بر استانداردهای معدنکاری است، ولی نظارت بر رعایت استانداردهای ایمنی بر عهده وزارت کار است.

معاون وزیر صنعت همچنین در مورد بحث‌های مطرح‌ شده از سوی برخی مسئولان وزارت کار مبنی بر بازگشت کارگران معدن زمستان‌ یورت به کار خود طی روزهای آینده، گفت: این معدن تا اطلاع ثانوی تعطیل است و تا زمانی که وزارت کار و وزارت صنعت مطمئن نباشند، اجازه ورود کارگران به معدن داده نخواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر فقط افرادی در معدن حضور دارند که به کمیته حقیقت‌یاب برای انجام کار کمک می‌کنند تا به محل انفجار و ریزش برسند.

وی ادامه داد: شروع به کار معدن در شرایط فعلی به صلاح نیست و جلوی کار را گرفته‌ایم.

به گفته سرقینی، بیمه آسیا اعلام کرده که مبالغ مربوط به بیمه معدنکاران را به محض تعیین‌ تکلیف پرداخت خواهد کرد.

به گزارش فارس، محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن نیز در این نشست خبری با اشاره به یک بند قانونی موجود در برنامه ششم مبنی بر اختصاص یک درصد فروش معادن به دولت گفت: این مسئله برای فعالان بخش معدن، بازدارنده است و در صورت اجرا، امنیت موجود را از فعالان بخش معدن می‌گیرد.

نادعلی اسماعیلی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن نیز در مورد نظارت بر اجرای استانداردها در بخش معدن گفت:‌ نظارت بر اجرای استانداردها در معادن از لحاظ فنی و ایمنی به عهده ما است، ولی نظارت بر استاندارد ماشین‌آلات بر عهده ما قرار ندارد.

به گزارش فارس، سهل‌آبادی رئیس خانه صنعت نیز در این نشست خبری با بیان اینکه معادن در وضعیت مناسبی قرار ندارند، گفت: دلیل اتفاقات بخش معدن، نبود نظارت سازمان نظام‌ مهندسی معدن بر فعالیت‌های معدنی است.

وی ادامه داد: از سازمان نظام مهندسی معدن که باری بر دوش بخش معدن شده‌ است، انتظار داریم که کار بیشتری در این زمینه انجام دهد.

وی تصریح کرد: بسیاری از کارگران، ابتدایی‌ترین آموزش‌ها را در بخش معدن ندیده‌اند و حداقل‌ها در کار با ماشین‌آلات معدنی رعایت نمی‌شود، در عین‌حال ماشین‌آلات معدنی نیز کهنه هستند که این مسئله در حادثه معدن زمستان‌ یورت نقش مؤثری داشته است.

سهل آبادی با بیان اینکه ماشین‌آلات معدنی کشور از رده خارج هستند، گفت: در حال حاضر معادن با ماشین‌آلات سال 1970 میلادی کار می‌کنند، چطور توقع دارید حادثه‌ای پیش نیاید؟

وی همچنین با بیان اینکه هر 4 سال یکبار هوس می‌کنیم که دولت را کوچک کنیم و بعد دوباره تصمیم می‌گیریم که دولت بزرگ شود، پیشنهاد کرد صندوقی برای حمایت از کارگران سخت‌کار به‌ ویژه معادن ذغال‌ سنگ ایجاد شود.


حساسیت به نتیجه آرای ساری نشانه اهتمام به صیانت از آرای مردم است...
ما را در سایت حساسیت به نتیجه آرای ساری نشانه اهتمام به صیانت از آرای مردم است دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0sanayenewsa بازدید : 120 تاريخ : سه شنبه 30 خرداد 1396 ساعت: 5:30